Un nou pas important în procesul de modernizare a infrastructurii din sănătate

Un nou pas important în procesul de modernizare a infrastructurii din sănătate

Un nou pas important în procesul de modernizare a infrastructurii din sănătate. Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a fost reabilitată integral, printr-o investiție de aproape 3 milioane de lei.
Este prima reparație capitală a secției efectuată din anul 1973 de când a fost dat în folosință Spitalul Județean de Urgență. A fost refăcută întreaga infrastructură a secției, de la acoperiș până la finisajele interioare.
“Secția de Terapie Intensivă este inima spitalului. Consider că este o investiție vitală, cu atât mai mult cu cât actualul context epidemiologic impune efectuarea unor manevre medicale de înaltă performanță, care nu pot fi realizate fără o infrastructură corespunzătoare și dotări pe măsură. ATI va fi o secție etalon prin infrastructură și serviciile medicale pe care le va oferi”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.
Activitatea cu pacienții va fi reluată în următoarele trei săptămâni.
Mai multe detalii: https://bit.ly/3cLvYwy
Egy újabb fontos lépés az egészségügy korszerűsítéséért
Közel 3 millió lejes befektetés keretében újította fel teljesen a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház intenzív terápiás osztályát a Szatmár Megyei Tanács. A megyei kórház 1973-as felépülése óta ez volt az első ilyen mértékű korszerűsítés az osztályon.
“Az intenzív terápiás osztály a kórház szíve. Meggyőződésem, hogy ez egy létfontosságú beruházás volt, annál is inkább, mivel a jelenlegi járványügyi helyzet nagy terhet ró az orvosokra, nehéz feladatok elvégzését követeli meg, amelyek megfelelő infrastruktúra és megfelelő felszerelés nélkül nem hajthatók végre. Az intenzív terápiás osztály példaértékű lesz úgy az infrastruktúra, mint az egészségügyi szolgáltatásai által” – nyilatkozta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.
Az osztályon a betegellátást a következő hetekben fogják elkezdeni.
További részletek alább: https://bit.ly/2OgrB3f