Chirurgia oncologică

Chirurgia oncologică

Chirurgia oncologică reprezintă o ramură de supraspecializare a chirurgiei generale în care medicul chirurg dobândește abilități și expertiză în abordarea pacienților oncologici (pacienți diagnosticați cu boală canceroasă).

Conform datelor statistice, 1 din 5 oameni risca sa dezvolte o forma de cancer.

La Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare beneficiezi de servicii de preventie si screening, pe care iti recomandam sa le faci anual, iar in cazul unui diagnostic dificil, ai la dispozitie tehnologii minim-invazive si o abordare multidisciplinara.

În cazul diagnosticului unei afecțiuni neoplazice care necesită intervenție chirurgicala, Dr. Cioltean Cristian, medic specialist chirurgie generala cu competenta in chirurgia oncologica va sta la dispozitie pentru toate informatiile necesare, pacientul fiind manageriat de o echipă pluridisciplinară antrenată în decizia terapeutică oncologică.

Tumori mamare – mastectomie radicală, chirurgie conservatoare (sector mamar), limfadenectomii axilare, tehnica ganglionului santinelă

  • Patologie tiroidiană și paratiroidiană– tiroidectomie totală, lobectomie, limfadenectomie cervicală în cazul neoplasmelor tiroidiene, paratiroidectomie
  • Tumori colo-rectale– intervenții chirurgicale radicale, abord clasic și laparoscopic
  • Tumori gastrice– gastrectomii radicale totale și subtotale
  • Tumori hepato-bilio-pancreatice– rezecții hepatice, pancreatice
  • Tumori de sferă genitală– tumori ovariene, col uterin, corp uterin (histerectomii radicale cu limfadenectomie pelvină sau para-aortică, rezecții multi-organ în cadrul neoplasmelor ovariene)
  • Sarcoame, melanoame