Au fost finalizate lucrările de modernizare a secției de Terapie Intensivă

Au fost finalizate lucrările de modernizare a secției de Terapie Intensivă

Au fost finalizate lucrările de modernizare a secției de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.
Începând de săptămâna viitoare, unitatea modernizată a secției de Terapie Intensivă este gata să primească pacienți. Secția are 26 de paturi, dintre care 4 sunt reținute pentru pacienții post Covid-19. Odată cu acest pas, am finalizat una dintre cele mai importante investiții atât ale spitalului, cât și ale Consiliului Județean. Datorită acestui fapt, vom putea oferi pacienților tratamente de terapie intensivă de ultimă generație”,a declarat Pataki Csaba
Costul investiției, de aproape 3 milioane de lei, a fost asigurat din bugetul Ministerului Sănătății și din bugetele proprii ale Consiliului Județean și Spitalului Județean. Modernizarea recent finalizată a fost prima lucrare de acest gen de la construirea din anul 1973 a Spitalului Județean.
Befejeződött a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház intenzív terápiás osztályának a korszerűsítése, az utolsó simításokként már a betegágyakat is elhelyezték a kórtermekben. Pataki Csaba, a Szatmár megyei Tanács elnöke ma a helyszínen tekintette meg a munkálatokat.
„A korszerűsített intenzív terápiás osztály jövő héttől 22 ággyal áll készen a betegek fogadására, valamint további 4 ágyat tartunk fent a koronavírus fertőzöttek utókezelésére. A kórház és a megyei tanács egyik legfontosabb beruházása zárul most le, melynek köszönhetően a legkorszerűbb körülmények között fogjuk tudni ellátni az intenzív terápiára szoruló pácienseket.” – mondta Pataki Csaba.
A közel 3 millió lejes befektetés költségeit az egészségügyi minisztérium, a megyei tanács és a kórház saját költségvetéséből fedezték. A megyei kórház 1973-as felépülése óta ez volt az első ilyen mértékű korszerűsítés az osztályon.