A început campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2

A început campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2

A început campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2

p1     Marți dimineață a început campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în toate cele patru centre amenajate în județul Satu Mare. În municipiul Satu Mare, primele vaccinuri s-au adminstrat în sediul  amenajat în incinta Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare (Policlinica Veche).

 Acțiunea, în care sunt implicați medici, asistenți medicali, personal tehnic,  a început la ora 8.00 dimineață. Alături de personalul medical desemnat pentrua îndeplini această etapă importantă în lupta cu coronavirusul s-a aflat Ioan Adrian Marc, managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare,  Dr. Paula Mare director medical și Tarba Raluca director îngrijiri.

Dr. Ioan Sergiu, directorul Spitalul de Pneumoftiziologie, este prima persoană din Satu Mare vaccinată împotriva coronavirusului.p2

 Acțiunea a fost reflectată în întreaga presă sătmăreană. Într-o primă etapă, vă prezentăm câteva fragmente din cele scrise în mediul on line din Satu Mare.

 Portal SM

 Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a început în această dimineață, marți, 5 ianuarie, în județul Satu Mare, în toate centrele de vaccinare a personalului sanitar. În municipiul Satu Mare, primele vaccinuri anti-Covid-19, s-au efectuat la Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare (Policlinica Veche). Dr. Ioan Sergiu, directorul Spitalul de Pneumoftiziologie, este prima persoană din Satu Mare vaccinată împotriva coronavirusului.

”Este ca un vaccin obișnuit, nimic deosebit față de alte vaccinuri, dar ca și orice altă campanie de vaccinare, începuturile sunt grele. Întotdeauna vaccinurile au reprezentat un avantaj pentru omenire și multe dintre bolile care au fost până în prezent au reușit să fie eradicate prin vaccinare. M-am vaccinat în primul rând pentru siguranța familiei mele, pentru pacienți, pentru colegii de serviciu, în ideea de a nu transmite această boală altora”, a spus managerul TBC.

 PresaSM

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a debutat astăzi în județul Satu Mare, în toate centrele de vaccinare a personalului sanitar. Centrele de vaccinare au fost aprovizionate în cursul zilei de joi cu 615 doze de vaccin necesare pentru zilele de marți, miercuri și joi.

Primul medic vaccinat a fost dr. Ioan Sergiu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare.

Acesta le-a transmis și un mesaj persoanelor care contestă acest vaccin. ”Ar trebui să asculte de părerile autorizate, de cele științifice, și nu de zvonurile care circulă pe Facebook sau pe whatsapp sau alte surse de informare”, a precizat dr. Ioan Sergiu.

 ObiectivSM

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va debuta în județul Satu Mare începând cu data de 05 ianuarie, de la ora 08,00, în toate centrele de vaccinare a personalului sanitar.

Centrele de vaccinare vor fi aprovizionate cu 615 doze de vaccin necesare pentru zilele de marți, miercuri și joi. În funcție de necesarul de doze de vaccin, conform planificărilor de pe platforma online https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare va solicita Centrului Regional de stocare arondat – respectiv centrul Cluj Napoca numărul de doze de vaccin pentru următoarele zile.

 Satumarenews.ro

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în Satu Mare. Primul medic vaccinat împotriva COVID-19, dr. Ioan Sergiu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie. 

La nivelul județului Satu Mare sunt organizate 4 centre de vaccinare a personalului sanitar din structura proprie și a personalului medical arondat, precum și a altor categorii de personal nominalizate în această etapă.

Szatmar.ro

A szatmári tüdőkórház igazgatója kapta meg elsőként az oltást Szatmár megyében
Kedd reggel, 8 órakor Szatmárnémetiben is elrajtolt az egészségügyi személyzet oltási kampánya. Az első vakcinát a Szatmárnémeti Pneumoftiziológiai Kórház igazgatója, dr. Ioan Sergiu tüdőgyógyász kapta meg.

„Olyan, mint bármelyik másik vakcina, de mint minden oltási kampány, a kezdet itt is nehéz. […] Első sorban a családom, a páciensek és a kollégáim biztonsága érdekében oltattam be magam, azért, hogy ne adhassam tovább ezt a betegséget másoknak. Az elmúlt időszakban mindig aggódva tértem haza, arra gondolva, hogy talán épp most viszem be az otthonomba a betegséget, és sokszor önkéntes elkülönítésbe vonultam épp azért, hogy megelőzzem ezt a helyzetet. Következésképp szükségesnek tartom az oltást, és jó szívvel ajánlom mindenkinek, hiszen minél többen oltatjuk be magunkat, a betegség terjedésének kockázata annál inkább lecsökken, és a remény, hogy egyszer kilábalunk a pandémiából és visszatérhetünk a normális élethez, még közelebb kerül” – nyilatkozta az oltást követően a tüdőgyógyász.