Investim în siguranța pacienților și a personalului medical din spitale

Investim în siguranța pacienților și a personalului medical din spitale

Investim în siguranța pacienților și a personalului medical din spitale. În acest scop, Consiliul Județean Satu Mare a suplimentat astăzi cu 3.776.000 de lei amplul proiect de refacere integrală a sistemelor interioare de iluminat și forță ale celor două clădiri principale ale Spitalului Județean de Urgență (SJU), clădirea de pe strada Ravesburg, respectiv cea din Piața Eroilor Revoluției.

Lucrările se află în plină desfășurare în ambele locații și presupun schimbarea întregii instalații electrice: conductori, tablouri de siguranță, întrerupătoare și prize. Pentru a se economisi consumul de energie electrică, corpurile de iluminat vor fi înlocuite de neoane cu led.

Această investiție este vitală pentru siguranța pacienților și a actului medical, în condițiile în care instalațiile vechi nu mai făceau față actualelor aparate medicale moderne, mari consumatoare de energie electrică.

“S-a impus o astfel de lucrare de mare complexitate deoarece în Locația I a spitalului, instalațiile electrice erau vechi, de peste 50 de ani, iar în Locația II sistemele electrice nu au fost înlocuite de mai bine de 100 de ani. Instalațiile aveau un grad înalt de uzură și prezentau un risc major în actul medical. Aș dori să mulțumesc cu această ocazie întregului corp medical al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, precum și echipei Serviciului Tehnic din cadrul spitalului, care s-a organizat exemplar și ne-a pus la dispoziție, etapizat, spațiile medicale de pe toate secțiile, pentru a se putea realiza lucrările fără întreruperea actul medical”, a precizat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Până acum s-au realizat peste 70% din lucrări, iar întreaga investiție se va finaliza până la sfîrșitul verii.